Kvalitets Datorkomponenter och Hårdvara

Butiker att beställa från:

#1 Inet.se – Grymma priser, service, kunskap, enkel-att-använda Webbshop

#2 Komplett.se

#3 Netonnet

Datorhårdvara och komponenter

Moderkort

ASUS, stabila moderkort av hög kvalitet som håller länge och levererar prestanda.

Chassi

Finns många som gör bra chassi, några av mina personliga favoriter är Fractal Design Define S / R6 svart, Cooler Master HAF X / Cosmos II.

När jag brukar rekommendera chassi till folk brukar det vara Fractal Designs ljudlösa chassi om de vill ha något stilrent som även är ljuddämpat. För lite mer ”cool-factor” brukar jag rekommendera Cooler Master då dessa länge har varit favoriter hos mig (har själv HAF X just nu).

Grafikkort

Personligen är jag ett fan av nVidia Grafikkort.

ASUS & EVGA tillverkare, stabila grafikkort av hög kvalitet som alltid levererar.

RAM-minne

Corsair, Kingston – de märke jag själv har erfarenhet av – Kingston brukar ha billigare RAM av bra kvalitet men Corsair är min favorit och Go-to RAM-minnes tillverkare. Grym prestanda, kvalitet och funkar bra till ASUS moderkort.

SSD

Samsung EVO serien är grymma. Likaså Corsairs SSD (var Go-to innan EVO serien släpptes från Samsung för mig åtminstone), OCZ har jag hört ska ha bra SSD också.

Processor

Personligen är jag ett fan av Intel processorer.

Mekaniska hårddiskar

Western Digital och Seagate brukar vara regerande mästare inom detta komponentområde. Med hög kvalitet och bra prestanda och hållbarhet.

Nätaggregat

Personligen brukar jag hålla mig till Corsairs nätaggregat och har ännu inte blivit besviken. Grym kvalitet som går att lita på länge. Har hört att be quiet! ska ha bra grejer också, men har ingen egen erfarenhet av dem dessvärre.

Fläktar/kylning

be quiet! och Cooler Master för allmänna fläktar, alternativt Noctua om man gillar den typen av fläktar.

Processorkylning (luft)

Cooler Master helt klart min personliga favorit. be quiet! ska också ha bra grejer har jag hört. Finns många som är dedikerade beundrare av Noctua också (kanske lite mer rejäla fläktar, dock inte lika snygga).